Vernadan tekstirenkaat

laadukasta, hopeoitua korumetallia

 

Vernada-korujen osien laadun taustalla on paljon työtä

Aiemmin valmistutin Vernadan korujen suositut tekstirenkaat Aasiassa. Tein yhteistyötä useammankin tehtaan kanssa, mutta valitettavasti korunosien laatu ei ollut tasaista ja pinnan kestävyyden kanssa oli ongelmia. Laatu vastasi hyvin peruslaatuista hopeointia, jota paljon käytetään pukukoruissa, mutta halusin laadulta enemmän. Paransin osien laatua suojalakkaamalla hopeoituja osia, mutta se oli suuritöistä ja oma terveys mietitytti lakkahuurujen keskellä.
 
Vastaani oli tullut korunosia, joissa pinnankestävyys oli tavallista parempi. Korun pinta ei ollut teollisen näköinen, täydellisen kiiltävä, vaan himmeämpi, vähän enemmän käsintehdyn oloinen. Mielessäni muhi rohkea ajatus lähteä vaihtamaan korunosien valmistajaa aivan uudenlaiseen ja paremman laadun myötä ymmärrettävästi myös kalliimpaan. Pitkällisen salapoliisityön jälkeen löysin vihdoin sitä mitä halusin.
 
Nyt Vernada-korujen tekstirenkaat ja muut malliston omat korunosat valmistaa laadukas, eurooppalainen korunosien valmistukseen erikoistunut tehdas. Suurin osa Vernada-korujen metalliosista on hopeoitua korumetallia. Korunosien pinta on hopeoitu normaalia paksummalla kerroksella hopeaa. Pinnoituksen hopea on hienohopeaa (999), jolla on Sterling-hopeaa (925) suurempi hopeapitoisuus. Erikoistuneen pinnoitusmenetelmän ansiosta korunosat ovat normaalia hopeointia huomattavasti kestävämpiä. Valmistajalla on sertifikaatti, joka takaa myös nikkelittömyyden, lyijyttömyyden sekä kadmiumittomuuden. Vastaava pintakäsittely on myös lähes kaikissa Vernadan koruissa käytetyissä metallisissa valmisosissa (muutamalta eri valmistajalta) lukuunottamatta joitakin pieniä osia sekä ketjuja. Vernadan hopeoidut ketjut ovat myös laadukkaasti hopeoituja, mutta pinnoitustekniikka on toisenlainen.
 
Hienohopeointi eroaa ulkonäöllisesti tavallisesta korujen hopeoinnista himmeämmän pintansa ansiosta. Aiemman valmistajan tavallinen kiiltävämpi, hopeoitu pinta löytyy vielä joistakin vanhemmista Vernada-osista, kuten ruotsinkielisestä DRÖM. TRO. KÄMPA. VÅGA. -tekstirenkaasta. Vanhat tekstirenkaat- ja osat suojalakkaan pinnan kestävyyden parantamiseksi edelleen käsin tekstipuolelta. Vanhat osat pysyvät mallistossa niin kauan kun osia riittää.
 
Vernadan design-korujen valikoimista löytyy myös hopeoitujen lisäksi kullattuja, ruusukullattuja sekä ruostumattomasta teräksestä (kirurgin teräs) valmistettuja koruja. Kullatut ja ruusukullatut osat tulevat samoilta eurooppalaisillta valmistajilta, mutta pintakäsittely tekniikka on niissä toisenlainen. Suojalakkaan nämä Vernada-korujen osat varmuuden vuoksi paremman kulutuksen kestävyyden takaamiseksi. Teräksen pinta voi naarmuuntua, mutta ei kulu käytössä.
 
Hopeoituja koruja voi puhdistaa esimerkiksi dippaamalla nestemäiseen hopeanpuhdistusaineeseen (muista huuhdella ja kuivata koru hyvin puhdistuksen jälkeen) tai kiillottamalla hopeanpuhdistusliinalla. Vältä nahkaa tai helmiä joutumasta kosketuksiin nestemäisen puhdistusaineen kanssa. Suosittelen kuitenkin hopeanpuhdistusliinaa, sillä nestemäinen hopeanpuhdistusaine saattaa aiheuttaa hopean nopeamman tummumisen.
 
Vaikka hienohopeoitu pinta on laadukas ja kestävä, se ei kuitenkaan ole ikuinen, sekin voi alkaa kulumaan etenkin pitkäaikaisessa käytössä. Onneksi pitkäaikaisesta käytöstäkin tullut palaute on ollut enimmäkseen erittäin hyvää. Harvoja poikkeuksia on tullut vastaan esimerkiksi silloin, jos käyttäjä esimerkiksi hikoilee voimakkaasti tai käyttää lääkitystä, johon korumetalli on ihon kautta reagoinut tai koruun kohdistuu voimakasta mekaanista kulutusta. Tutustu korujen käyttö- ja hoito-ohjeisiin, niin sinulla on iloa koruista pidempään.